Welcome visitor you can log in or create an account

Houten Kozijnen

Voordelen Houten Kozijnen
Er zijn meerdere voordelen aan het kiezen voor houten kozijnen in uw woning. Hoe lang een kozijn meegaat hangt af van de kwaliteit van het hout. Hardhouten kozijnen kunnen ongeveer tussen de 40-en 75 jaar meegaan als er regelmatig onderhoud is. De hardhouten raamkozijnen worden doorgaans aan de buitenkant van het huis gebruikt. Aan de binnenkant van een woonhuis gebruikt men vaak kozijnen van zachter hout omdat ze onderhoudsgevoeliger zijn. Een esthetisch voordeel van hout is het warme natuurlijke karakter door de nerfstructuur. Een ander groot voordeel van deze materiaalsoort is dat het erg bewerkelijk is. Het is makkelijk te vervangen en van een nieuwe kleur te voorzien.
 
Prijzen
Ondanks dat hout op de lange termijn duurder is dan kunststof kan het wel goedkoper zijn in de prijs. De prijzen van houten kozijnen worden beïnvloed door enkele factoren, te weten: de houtsoort, het glastype dat u in het kozijn wilt en de montage kosten. Een vuistregel voor het vervangen of plaatsen van houten kozijnen is dat de montagekosten ongeveer net zoveel zijn als de materiaalkosten.
 
Beglazing
Een factor die redelijk bepalend is voor de prijs is het soort glas wat u in de kozijnen zet. Standaard worden houten kozijnen geleverd met hoogrendement ++-glas. HR++ heeft een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop in de aanschaf. Een stijgend aantal mensen ziet de voordelen van het goed isoleren van hun woning met isolatieglas. De energiebesparing op de maandelijkse stookkosten en de positieve effecten voor het milieu zijn de grootste argumenten voor de aanschaf van hardhouten kozijnen met isolatieglas.
 
Onderhoud
Waar kunststof vrijwel geen onderhoud nodig heeft, is het met hout wel belangrijk om het regelmatig te onderhouden. De houtsoort is een belangrijke factor voor de mate van onderhoud. Hardhouten kozijnen van afzelia, merbau en meranti dienen 1x in de 5 jaar te onderhouden worden. Zachthouten kozijnen van grenen, vuren en lariks moeten 1x in de 2 jaar voorzien worden van een likje verf. U kunt het beste jaarlijks even om uw huis heen om de staat van de houten kozijnen te bekijken. Controleer op zwakke plekken, houtrot of beschadigingen. Zo weet u tijdig wanneer u iets moet vervangen.
 
Vrijblijvende offerte aanvragen
Wilt u graag houten kozijnen op maat in uw woonhuis of wilt u uw oude kozijnen laten vervangen door nieuwe? Dat kan, de experts van Ketelaar staan voor uw klaar. Vul in het contactformulier de keuze van materiaal, de afmetingen, welke isolatieglas, en het aantal raamkozijnen in. Hoe specifieker u bent, des te beter kunnen wij een prijsofferte voor u maken. Vraag vrijblijvend en kosteloos meerdere prijsofferte aan bij onze leveranciers. Door meerdere offertes aan te vragen kunt u prijzen vergelijken en een gedegen keus maken.